- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En traditionell grekisk maträtt, som vi har "försvenskat", därav lättare att hitta många av ingredienserna. Supergod att äta en fredagkväll.
Instruktioner
- Börja med att skära av fettet från köttet. Skär köttet till små bitar, ungefär i storlek som grytbitar. Lägg köttet i en skål och häll över kryddorna, peppar, salt, oregano och eventuellt persilja. Rör runt köttet i skålen med händerna, så att allting blandas.
- Häll olja i en stekpanna och för över köttet, häll i en skvätt vatten, så att inte köttet bränner fast. Låt köttet stå och puttra så att det blir lite småbrynt (om man vill ha det så)
- Ta av köttet från plattan och värm pitabröden
- Hacka grönsakerna, lök och tomater, och lägg upp i serveringsskålar.
- Servera!
Publicerat den
24 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar