Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Souvlaki i Pitabröd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En traditionell grekisk maträtt, som vi har "försvenskat", därav lättare att hitta många av ingredienserna. Supergod att äta en fredagkväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skära av fettet från köttet. Skär köttet till små bitar, ungefär i storlek som grytbitar. Lägg köttet i en skål och häll över kryddorna, peppar, salt, oregano och eventuellt persilja. Rör runt köttet i skålen med händerna, så att allting blandas.
  2. Häll olja i en stekpanna och för över köttet, häll i en skvätt vatten, så att inte köttet bränner fast. Låt köttet stå och puttra så att det blir lite småbrynt (om man vill ha det så)
  3. Ta av köttet från plattan och värm pitabröden
  4. Hacka grönsakerna, lök och tomater, och lägg upp i serveringsskålar.
  5. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.