Det grekiska köket bjuder på mycket gott.
Lammspetten med bondsallad och tzatziki är en riktig klassiker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Skär köttet i lika stora kuber.
Krydda det med salt och peppar.
Lägg köttet i en skål.
Skär paprikorna i bitar.
- Blanda samman olivolja, pressad citronsaft, pressad vitlök och oregano.
Häll det över köttet och rör om.
Ställ det att marineras ca 30 minuter.
- Gör salladen under tiden. Kärna ur gurkan och skär den i stavar.
Kärna ur och skiva paprikan.
Skala och skiva löken.
Skär tomaterna i skivor eller klyftor.
Blanda samman alla grönsakerna.
- Rör samman dressingen och häll den över grönsakerna.
Låt det stå kallt en stund och ta åt sig smakerna.
- Smula fetaosten över salladen och strö oliverna ovanpå.
- Tzatziki: Skölj och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet.
Lägg den i en sil och strö över saltet.
Låt gurkan rinna av 10 minuter.
Pressa ur saften innan gurkan läggs i en skål.
- Tillsätt yoghurt, olivolja, vitlök, mynta eller citronmeliss.
Rör om och smaka av med salt och svarpeppar
- Trä upp kött och paprikabitar på blötlagda spett.
Grilla dem på utegrill eller i grillpanna ca 10 minuter.
Bjud spetten med bondsallad och Tzatziki.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
7 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar