Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Souvlaki med tzatziki och grillspett

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbart gott! Mycket omtyckta grillspett där du kan välj lamm- eller fläskkött. Tzatziki (gurk- och vitlökssås är obligatoriskt till denna rätt).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tzatzikin. Riv gurkan grovt på ett råkostjärn. Lägg rivet i en sil och strö över lite salt. Låt gurkan rinna av cirka 30 minuter, krama sedan ur det mesta av vätskan. Rör samman yoghurten med pressad vitlök, hackad oregano, peppar och olivolja, rör ner gurkan och smaka av. Ställ såsen stå kallt några timmar.
  2. Rör samman alla ingredienserna till marinaden.
  3. Skär köttet i jämnstora bitar, ca 2x2 cm. Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden och knyt till påsen. Låt köttet marineras cirka 30 minuter.
  4. Trä upp köttet på grillspett och grilla köttet över öppen glöd eller under ugnens grillelement till vacker färg. Salta.
  5. Serveringstips: Ät klyftpotatis, en sallad, oliver och tzatziki till. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.