Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soya och sesammarinerad kycklingfilé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 dagar 30 minuter
Skriv ut

Perfekt bjudmat! Kräver dock lite planering, inget för den som är ute i sista minuten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Allt till marinaden blandas, koka i ca 5 minuter och låt kallna. Lägg filéerna i dubbla plastpåsar och häll marinaden över. Marineras i kylen i två dygn.
  2. Ta upp filéerna och lägg dem i en långpanna. Krydda med 1-2tsk grillkrydda och 2 msk sesamfrön. Stek i ugnen ca 20 minuter, 200 grader. Låt kallna och skär upp i skivor.
  3. Servera med limepasta, sallad och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • djingis 25 februari 2008

    Hade gäster i lördags som jag ej träffat innan (makens nya kollega med trevlig fru). bjöd på lite buffé där denna rätt ingick. Maken äter inte vanligtvis kyckling (allt sedan han fått avliva våra höns då de blivit sjuka) Äldsta dottern kan vara svår på sesam, MEN som Tony Irving säger " De Älskade denna Rätt" Det var himmelskt gott! Kycklingen var efter dessa 2 dygn i marinad som smör.

  • Robjoo 23 februari 2010

    super god!! alla ville ha receptet det är det bästa betyget man kan få :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.