Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spännande tortillapaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vetetortillas, nötfärs, prinskorv, smakstarka kryddor och en nypa fantasi skapar denna läckra paj. Servera den med en god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Klä en pajform, 22 cm i diameter, med tortillabröden. Låt dem överlappa varandra och gå upp över kanterna.
  2. Smörj en fettsnål stekpanna lätt med olja. Skär korven i små skivor och fräs dem på medelvärme i 2 minuter. Lägg korvskivorna på hushållspapper så att fettet sugs upp.
  3. Torka ur pannan och hetta upp 1/2 tsk olja. Lägg i nötfärsen och bryn den grynig. Häll i vattnet och blanda ner tacomixen. Låt småputtra i 10 minuter tills all vätska avdunstat. Rör om då och då. Lägg över allt i en gryta.
  4. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skölj händerna direkt efteråt. Skala och finhacka löken. Fräs chili- och lökhack fint i resten av oljan. Tillsätt lökfräset, de krossade tomaterna och korven till grytan med nötfärs och värm upp.
  5. Strö hälften av osten på tortillabädden i pajformen. Bred sedan ut korv- och färsblandningen över osten och strö över resten av osten. Gratinera ca 30 minuter i ugnen tills osten har smält och fått vacker färg. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.