Vetetortillas, nötfärs, prinskorv, smakstarka kryddor och en nypa fantasi skapar denna läckra paj. Servera den med en god sallad.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Klä en pajform, 22 cm i diameter, med tortillabröden. Låt dem överlappa varandra och gå upp över kanterna.
- Smörj en fettsnål stekpanna lätt med olja. Skär korven i små skivor och fräs dem på medelvärme i 2 minuter. Lägg korvskivorna på hushållspapper så att fettet sugs upp.
- Torka ur pannan och hetta upp 1/2 tsk olja. Lägg i nötfärsen och bryn den grynig. Häll i vattnet och blanda ner tacomixen. Låt småputtra i 10 minuter tills all vätska avdunstat. Rör om då och då. Lägg över allt i en gryta.
- Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skölj händerna direkt efteråt. Skala och finhacka löken. Fräs chili- och lökhack fint i resten av oljan. Tillsätt lökfräset, de krossade tomaterna och korven till grytan med nötfärs och värm upp.
- Strö hälften av osten på tortillabädden i pajformen. Bred sedan ut korv- och färsblandningen över osten och strö över resten av osten. Gratinera ca 30 minuter i ugnen tills osten har smält och fått vacker färg. Servera genast.
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar