Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spätta walewska

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott och enkelt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och koka potatisen. Mosa den med stöt eller elvisp och blanda ner smör, äggulor, grädde, salt och peppar. Spritsa moset på kanten av ett ugnssäkert fat och grilla i 250° till fin färg, ca 10 min.
  2. Lägg fiskfiléerna dubbelvikta i en låg vid panna. Häll över citronsaft, vin och buljong. Sjud dem under lock ca 5 min.
  3. Ta upp filéerna med hålslev och låt rinna av. Lägg dem i mitten av fatet med mos. Stormkoka spadet utan lock tills hälften återstår. Bland smör och mjöl till en smet och klicka ner det i såsen. Späd med grädden. Ta såskastrullen från värmen och vispa ner äggulan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över fisken och gratinera till fin färg i 250° ca 10 min. Häll av spadet från kräftstjärtarna och skär dem raka i kanten. Gör små snitt i champinjonhattarna och stek dem i smör. Garnera fatet med kräftstjärtar, champinjoner och ev dill. Servera walewskan med gröna ärter, citron och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • recept43 6 januari 2012

    Fantastiskt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.