Skala, dela och koka potatisen. Mosa den med stöt eller elvisp och blanda ner smör, äggulor, grädde, salt och peppar. Spritsa moset på kanten av ett ugnssäkert fat och grilla i 250° till fin färg, ca 10 min.
Lägg fiskfiléerna dubbelvikta i en låg vid panna. Häll över citronsaft, vin och buljong. Sjud dem under lock ca 5 min.
Ta upp filéerna med hålslev och låt rinna av. Lägg dem i mitten av fatet med mos. Stormkoka spadet utan lock tills hälften återstår. Bland smör och mjöl till en smet och klicka ner det i såsen. Späd med grädden. Ta såskastrullen från värmen och vispa ner äggulan. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och gratinera till fin färg i 250° ca 10 min. Häll av spadet från kräftstjärtarna och skär dem raka i kanten. Gör små snitt i champinjonhattarna och stek dem i smör. Garnera fatet med kräftstjärtar, champinjoner och ev dill. Servera walewskan med gröna ärter, citron och sallad.
Fantastiskt gott!