- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Syrlig av ättiksgurka och kapris, mustig av lök, konjak och tomatpuré, len som en medelhavsnatt av grädde. En festlig, lättlagad fiskrätt som du måste pröva.
Instruktioner
- 1. Hacka löken, skär gurkorna i små tärningar, sila av spadet från kaprisen.
2. Fräs smöret i en tjockbottnad gryta eller traktörpanna, löken, gurkan och kaprisen. Låt alltsammans fräsa en stund. Häll på konjaken. Se till att konjaken blir ordentligt genomvarm, sen bränner du av den med en tändsticka.
3. Blanda ner tomatpurén och häll på grädden. Krydda med 1 tsk salt och 2 kryddmått svartpeppar.
4. Skölj de tinade filéerna och droppa lite citronsaft över dem. Salta och vik ihop filéerna så att de blir dubbla .Lägg dem ovanpå den tjocka såsen i kastrullen. Sätt på locket och låt alltsammans sjuda i ca 20 minuter.
5. Servera med kokt ris eller kokt potatis
- Ett gott glas vitt vin passar till…både under matlagningen och till middagen
Publicerat den
16 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar