Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättasnäckor med pinjenötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God fiskrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Rosta pinjenötterna i het, torr stekpanna några minuter. Hacka dem grovt.
  3. Fräs lök i fett. Tillsätt bladspenaten och fräs några minuter. Rör ner pinjenötter och smaka av med salt, peppar och muskot. Lägg spättafiléerna på en skärbräda och fördela fyllningen på filéerna. Rulla ihop fisken och lägg på ett smort ugnsfast fat. Häll på lite buljong. Sätt fisken i mitten av ugnen och tillaga ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 60º.
  4. Cidersås: Fräs schalottenlök mjuk med fett i en kastrull. Tillsätt cider, buljong och äpple, låt koka ca 15 minuter.
  5. Vispa i smöret och red av med Maizena utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera spättarulladerna med potatis, cidersås och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.