Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spätzle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god variant på pasta när den är som bäst. Ursprungligen från Sydtyskland.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda 10-12 ägg med vetemjöl och lite salt till en fast deg. OBS ! Tillsätt ingen vätska ! Arbeta degen för hand med en träslev tills degen är riktigt fast och inte kladdar allt för mycket. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull, låt koka ganska kraftigt. Pressa ner pastan i det kokande vattnet med en spätzlepress, ( den liknar en vanlig potatispress, som också går bra att använda ). Lyft upp pastan direkt med en hålslev när den flutit upp, vilket tar bara några sekunder. Lägg den färdiga pastan på ett stort fat. Stek rikligt med lök ( stek löken innan så den är färdig när du börjar med pastan ) och varva lök och riven ost med pastan tills den tar slut. Servera gärna lite småskurna prinskorvar eller t ex bacon till, eller varför inte en grillad köttbit och lite sllad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaldo 19 augusti 2009

    Man kan ta bara 4-5 ägg och byta mot vatten. Det blir lika gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.