Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spätzle med ost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Hemmagjord pasta som den görs i Tyskland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt i en rymlig kastrull. Under tiden kan du förbereda pastadegen. Vispa ägg för hand i en stor plastbunke och blanda i salt, kallt vatten, mjöl och ev lite mannagryn (jag brukar ta en tredjedel mannagryn och två tredjedelar vetemjöl).
  2. Använd en träslev eller kör i en matberedare med degkrok. Degen vispas med sleven tills den är elastisk och höjer blåsor.
  3. När vattnet kokar kan degen pressas genom en potatispress i små portioner ner i kastrullen. Kapa degen närmast potatispressen med en kniv. Vattnet ska nu bara sjuda och inte koka. Om du inte har en potatispress kan du även stryka ut degen på en blöt skärbräda och med en lång kökskniv skrapa smala remsor av pastadegen direkt ner i vattnet. Doppa kniven emellanåt i vatten.
  4. När dina spätzle flyter upp till ytan är de klara. Ta upp dem med en hålslev och doppa dem kort i varmt vatten. Låt rinna av väl innan du lägger över dem i en skål.
  5. Du kan nu servera spätzle med en god sås och en god köttbit eller göra "Käsespätzle", dvs. en ostgratäng.
  6. Käsespätzle Värm ugnen till 225 grader. Brun skivad lök i smör och tillsätt sedan lite ströbröd i taget tills du känner att det blir en torr blandning. Varva spätzle och riven ost i en smörjad ugnsform. Nedersta lagret ska vara spätzle och översta lagret ost. Toppa med löken. Grädda i i 225 grader ca 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Aljoro 12 januari 2012

    Ska absolut prova att göra det här när vårat spätzle lager här hemma tagit slut. Vi brukar alltid köpa med oss det hem när vi varit i tyskland, ibland får vi det även skickat. Men ska nog prova att göra själv.

  • Nixick 15 januari 2012

    Vi brukar också ha ett lager färdiga Spätzle i skafferiet :-). Hemmagjorda Spätzle är absolut godast. Jag har köpt en riktig Spätzlemaskin i stål i Tyskland, vilket ger fina runda Spätzlen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.