Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagetti Carbonara - Kolarhustruns pasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Finns det någon pastarätt som är så god...?

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Ta bort svålen, tärna och fräs upp fläsket tillsammans med den lätt krossade vitlöksklyftan i en stekpanna. Ta bort vitlöksklyftan när den har blivit brynt. Rör ihop äggulor och grädde om så önskas. Blanda det med den avrunna spagettin, fläsktärningarna och riven ost. Lägg upp i varma tallrikar och mal lite svartpeppar över. En sallad på grovrivna morötter med olja och vinäger är ett fräscht tillägg till pastamiddagen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Godbrain 1 oktober 2008

    Jag uppskattar att du anger att det skall vara sidfläsk (inte bacon alltså), och skriver ev framför grädden. En riktig carbonara består endast av pasta, fläsk, svartpeppar, äggulor och parmesanost. Ingen grädde, ingen creme fraiche, ingen vitlök och framförallt inga gröna ärtor, basta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.