Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagetti med fläskfile, svamp och grädde

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept på lyxig spagetti med file, svamp, grädde och lök. Blir god med fläskfile, kycklingfile, kalvfile, oxfile eller strutsfile. Vegetarisk med quorn eller sojaprotein.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i strimlor. Skiva svamp och hacka lök. Bryn köttet i olivolja i en panna. Tillsätt champinjoner och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning. Strimla soltorkade tomater. Rör ner grädde och tomater i pannan och värm. Blanda med pasta. Smaksätt med pressad soja, vitlök, salt och peppar.
  2. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du såsen om pastan är för tjock och klibbig.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • Helida 21 augusti 2008

    Super, supergott! Vi hade det en vardag men det är absolut en bjudrätt om man vill det. Jag tycker dock att man kan öka på grädden ganska rejält och kanske ta lite mer soja så att det blir mer "såsigt". Vi upplevde det som det var lite för lite sås. Men oj, vad gott ändå!!! Vi hade papardelle till.

  • eelg 6 februari 2009

    Kan inte annat än att instämma, detta var riktigt gott! Gjorde det med kycklingfilé och milda mat extra + lättmjölk och det blev kanon!

  • sofiewedin 8 april 2009

    Åt det här till middag idag och det var jätte gott. dom färska champinjonerna och soltorkade tomaterna gjorde susen. Tyckte dock att smaken var lite tam så nästa gång slänger jag i en buljongtärning också för att piffa upp det lite. Tack för receptet!

  • inkii 5 augusti 2009

    Det här är nästan en av mina favoriträtter, supergott!

  • lillakockan 11 april 2010

    Gjorde den här pastasåsen igår när vi hade huset fullt av gäster. Tog kycklingfilé och blandade samman såsen utan att röra i pastan, tog även i röd spetspaprika. Mums. Det blev supergott!!! Kommer att göra den många ggr i framtiden!

  • putteokarro 8 januari 2011

    Jätte gott & superlätt att göra!! Hade i mer grädde + matlagningsgrädde + kalvfond o serverade pasta o sås var för sig. Tusen tack för ett kanon recept som kommer göras om många ggr!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.