Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti Amatriciana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av de mest kända pastarätterna i Italien men inte så populär i Sverige ännu. Enligt legenden introducerades rätten i Rom av en kock från den lilla byn Amatrice i norra delarna av Lazio. Får man inte tag på bucatini går det bra med vanlig spagetti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva löken tunt. Tärna fläsket och bryn det i en stekpanna. Tillsätt lök, chili och lite olivolja i pannan. Låt bryna i några minuter.
  2. Häll i vinet och låt koka in. Lägg i tomaterna och koka ihop såsen under 10 minuter. Smaka av med salt.
  3. Koka pastan enligt instruktioner och sila bort pastavattnet. Häll i pastan i stekpannan och rör om.
  4. Strö över rikligt med pecorino.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.