Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti Carbonara

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kolarhustruns spaghetti skall vara svart av peppar. Carbonara kan lagas med bacon, eller som i Italien: med pancetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek baconet. Tillsätt vitlöken mot slutet.
  2. Vispa ihop äggulor i en skål. Vänd ner äggulorna och stekt bacon i den nykokta pastan. Smaksätt med lite parmesanost, och salt.
  3. Och eftersom ”alla carbonara” betyder ”på kolarhustruns vis”, mal du dessutom över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol.
  4. Servera gärna med en extra äggula, lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.