Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti Frutti di mare

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Favoritpasta när min man och jag har en kväll på tumanhand. Räcker säkert till 3-4 som förrätt, men vi kokar lite mindre pasta och delar skaldjurssåsen på bara två. Och njuter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pastavattnet. Fräs finhackad vitlök och chili i olivoljan utan att de bränns. Låt burktomaterna rinna av och skär dem grovt. Häll i pannan. Låt koka ihop lite, häll också med vinet.
  2. Lägg i pastan när vattnet kokar, och när det bara är ca 5 minuter koktid kvar häller du de tinade skaldjuren i pannan och låter dem puttra i såsen tills pastan är klar.
  3. Häll upp pastan på förvärmt serveringsfat, häll över skaldjurssåsen och strö över hackad persilja.
  4. Servera!
  5. Drick resten av vittvinet till och om du vill kan du riva på parmesan. Det gör man aldrig med en fiskbaserad sås i Italien, men det är gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.