Bläckfisk är hos oss en ovanlig ingrediens, men kring Medelhavet ingår den i en mängd rätter. Den mångarmade fisken ger dig både spännande ringar att pryda pastan med och något rejält att tugga på.
Instruktioner
- Tina bläckfisken om den är fryst, tag ur den tunna skivan mitt i kroppen och skölj bläckfisken. Skär kroppen i ½ cm tjocka skivor och tag även vara på armarna.
- Värm 2 msk av olivoljan och fräs bläckfisken så att den blir lätt brynt. Krossa vitlöken och rör ner den tillsammans med tomater, salt lagerblad och timjan. Droppa i lite tabasco och sjud såsen utan lock 10-15 min.
- Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll upp pastan i durkslag och spola den med varmt vatten.
- Värm 1 msk olivolja i kastrullen, lägg i pastan och låt bli riktigt het. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, häll över bläckfisksåsen och servera.
- Serveringsförslag: Servera med riven parmesanost och citronklyftor.
Publicerat den
7 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar