Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti med bläckfisksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bläckfisk är hos oss en ovanlig ingrediens, men kring Medelhavet ingår den i en mängd rätter. Den mångarmade fisken ger dig både spännande ringar att pryda pastan med och något rejält att tugga på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina bläckfisken om den är fryst, tag ur den tunna skivan mitt i kroppen och skölj bläckfisken. Skär kroppen i ½ cm tjocka skivor och tag även vara på armarna.
  2. Värm 2 msk av olivoljan och fräs bläckfisken så att den blir lätt brynt. Krossa vitlöken och rör ner den tillsammans med tomater, salt lagerblad och timjan. Droppa i lite tabasco och sjud såsen utan lock 10-15 min.
  3. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll upp pastan i durkslag och spola den med varmt vatten.
  4. Värm 1 msk olivolja i kastrullen, lägg i pastan och låt bli riktigt het. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, häll över bläckfisksåsen och servera.
  5. Serveringsförslag: Servera med riven parmesanost och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.