- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Citron, ingefära och färsk persilja lyfter kycklingen. Använd gärna färsk spagetti.
Instruktioner
- Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Lägg i citronskalet och fräs det på svag värme i 5 minuter. Rör om ofta. Tillsätt ingefära och socker, krydda med salt efter smak och fräs i ytterligare 2 minuter under omrörning. Häll därefter på kycklingbuljongen, koka upp och låt koka i 5 minuter eller tills vätskan kokat in till hälften.
- Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Smält sedan hälften av smöret i en stekpanna. Lägg i kycklingkött och lök och stek i 5 minuter eller tills kycklingköttet är lätt brynt runtom. Rör om ofta. Tillsätt sedan citron- och ingefärsblandningen och koka det hela i 1 minut. Rör ner persiljan och låt koka under ständig omrörning i ytterligare 3 minuter.
- Låt pastan rinna av och lägg i varm serveringsskål. Tillsätt resten av smöret och vänd ner det noga i pastan.
Häll till sist över kycklingsåsen, blanda allt väl och servera.
Garnera med persilja efter smak.
Publicerat den
15 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar