Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk biffgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 15 minuter
Skriv ut

Lite synd att använda biff tyckte vi. Kommer att använda annat nötkött nästa gång.

Ingredienser

Instruktioner

Ta ut biffarna ca 2 timmar i förväg . Skala och hacka löken grovt. Skiva paprikorna i små bitar. Salta och peppra biffarna, vänd dom i vetemjölet. Stek biffarna i olja ca 2 minuter per sida, fördela köttet i en ungsfast form. Värm ugnen 175 grader. Stek löken, vitlöken, paprikorna och tomaterna, smaka av med salt och peppar. Häll i vinet och 200 ml vatten, låt koka ca 2 minuter. Fördela över köttet och sätt i ugnen ca 2 timmar. Koka potatisen, halvera oliverna. Spara 200 ml av potatisvattnet, purera potatisen med vattnet och olivoljan. Häll i oliverna och smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.