Man kan också sätta in pannan i ugnen (om den har ugnsfast handtag, inte plast) mitt i, i 225-250 grader och grädda tills äggen stelnat.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök. Halvera, kärna ur och hacka paprikan och skär korven i ca: 5 cm långa bitar. Fräs löken glansig i olja, lägg i den hackade paprikan och korven att fräsa med och stek några minuter. Häll sedan på tomaterna och späd med lite vatten.
- Krydda med chilipeppar, salt och peppar och koka upp. Låt tomatröran småkoka under lock 10-15 minuter.
- Snoppa under tiden bönorna, halvera dem och koka dem lätt i saltat vatten. Blanda ner dem i pannan.
- Gör fördjupningar med baksidan av en sked i tomatröran och knäck försiktigt ner äggen i hålen med gulan mitt i. Lägg på lock och låt småputtra ca: 5 minuter tills äggen stelnat. Strö över paprikapulver och servera med ett gott bröd till.
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag valde att ha potatis till i stället för bröd. En väldigt god maträtt. Tack Lilloo.