Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk potatistortilla

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Spansk fylld omelett Har ändrat i beskrivning att chorizon skall vara strimlad

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatisen. Hetta upp 3 msk olivolja i en teflonpanna och lägg i potatisskivorna. Stek dem 5 minuter, lägg sedan i löken och stek ytterligare i 10 minuter på svag värme. Allt skall bli mjukt men inte få färg. Blanda i strimlad chorizo när det är någon minut kvar av stektiden. Vispa äggen lätt tillsammans med salt,peppar och chilipulver i en bunke. Blanda i potatis,lök och chorizo. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och stek på medelstark värme tills undersidan är gyllenbrun och har stelnat. Skaka med jämna mellanrum pannan så att smeten på sidorna kommer ner i pannan. Vänd omeletten med hjälp av ett lock eller en tallrik och stek andra sidan gyllenbrun på hög värme. Fördela salladen på 4 tallrikar och lägg upp oliverna. Skär tortillan i 8 bitar och placera dem på tallrikarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.