Detta är en härligt färgglad fiskrätt med mycket smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i olivoljan.
- Blanda ner saffran och mandel och späd med fiskbuljong. Låt såsen koka cirka 5 minuter. Salta och peppra. Smaka av med citronsaft. Mixa såsen, gärna med en handmixer, tills den blir slät. Smörj en form med smör och lägg i torskfiléerna.
- Häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills fisken är färdig. Rosta mandelspånen och strö dem över fisken.
- Servera med en blandad grönsallad.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar