Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk saffransfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en härligt färgglad fiskrätt med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln i en torr stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i olivoljan.
  3. Blanda ner saffran och mandel och späd med fiskbuljong. Låt såsen koka cirka 5 minuter. Salta och peppra. Smaka av med citronsaft. Mixa såsen, gärna med en handmixer, tills den blir slät. Smörj en form med smör och lägg i torskfiléerna.
  4. Häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen 15-20 minuter tills fisken är färdig. Rosta mandelspånen och strö dem över fisken.
  5. Servera med en blandad grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.