Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spanska empanadas

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dessa läckra köttpiroger med lök och jalapeñopeppar får bli en trevlig introduktion till det spanska köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Gnid in en fettsnål, stor stekgryta med lite olja. Hetta upp grytan på medelvärme. Fräs färs, vitlök och paprikapulver till en grynig massa, under omrörning i ca 5 minuter. Lägg upp färsen på en tallrik som är klädd med dubbelt hushållspapper som suger upp fettet. Torka av grytan.
  2. Skala och hacka löken. Gnid grytan med lite ny olja och hetta upp den på medelvärme. Tillsätt lök, jalapeño, spiskummin och svartpeppar. Fräs alltsammans under omrörning i ca 10 minuter eller tills grönsakerna har mjuknat. Rör ner köttfärs och russin. Låt köttfärsblandningen kallna helt.
  3. Värm ugnen till 175 grader. Dela degen i 10 lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Fördela färsen och oliverna över ena halvan av rundeln. Lämna 1 cm av kanten fri. Vik den andra deghalvan över fyllningen och nyp ihop kanterna.
  4. Pensla ytan med lätt uppvispat ägg. Lägg pirogerna på plåten. Grädda ca 25 minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.