Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spanska risplättar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ris blandat med stark ost och färska örter blir en helt underbar rätt. Plättarna smakar bra både varma och kalla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs löken tills den är mjuk.
  2. Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem med löken.
  3. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt riset till löken och fräs upp under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt den heta buljongen till riset och löken lite i taget under omrörning.
  4. Låt riset absorbera all vätska innan ny vätska tillsätts. Sjud sedan riset i ca 20 minuter. Salta och peppra och låt svalna.
  5. Skölj av örterna och hacka bladen fint. Blanda ner örter, ost och ägg i riset.
  6. Forma runda, platta plättar med fuktiga fingrar.
  7. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn plättarna i 5 minuter. Vänd dem en gång.
  8. Servera som tillbehör eller som huvudrätt tillsammans med en blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.