Ris blandat med stark ost och färska örter blir en helt underbar rätt. Plättarna smakar bra både varma och kalla.
Instruktioner
- Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna eller kastrull och fräs löken tills den är mjuk.
- Skala vitlöksklyftorna och pressa ner dem med löken.
- Koka upp buljongen i en kastrull.
Tillsätt riset till löken och fräs upp under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt den heta buljongen till riset och löken lite i taget under omrörning.
- Låt riset absorbera all vätska innan ny vätska tillsätts. Sjud sedan riset i ca 20 minuter.
Salta och peppra och låt svalna.
- Skölj av örterna och hacka bladen fint. Blanda ner örter, ost och ägg i riset.
- Forma runda, platta plättar med fuktiga fingrar.
- Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn plättarna i 5 minuter. Vänd dem en gång.
- Servera som tillbehör eller som huvudrätt tillsammans med en blandad sallad.
Publicerat den
26 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar