Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spanska rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Bjud grönsakerna tillsammans med ett gott bondbröd och ett gott spansk vin till. Doppa det goda brödet för att få upp den goda såsen. Gott som buffémat, till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 240 grader.
  2. Dela paprikorna på längden, skär genom stjälken. Låt stjälken vara kvar men ta bort hinnor och kärnor.
  3. Skär squashen eller pumpan i 2½ cm stora skivor eller bitar.
  4. Skär lökarna tvärs över i halvor, låt rötterna och blasten vara kvar. Låt också skalet vara kvar - det ger extra färg och smak och gör att löken behåller formen.
  5. Låt tomaterna sitta kvar på kvisten och vara hela.
  6. Lägg alla grönsakerna med den skurna sidan upp i en stor lätt oljad långpanna. Droppa hälften av oljan över grönsakerna och strö över salt och peppar.
  7. Rosta i övre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills grönsakerna har blivit rynkiga, doftar gott och är mjuka.
  8. Droppa över resten av oljan och servera grönsakerna heta, varma eller ljumma. Ät dem mede fingrarna, ta bort skalen rötterna och stjälkarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.