Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spanska solrosbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett gott bröd som mättar.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp mjölet, men spara ca 1 dl till utbakning, och lägg i en degbunke. Blanda i salt och solroskärnor. Ljumma vattnet och slå i olja och honung. Arbeta degen i maskin 5 min eller för hand 10 min. Låt degen jäsa till dubbel storlek i ca 30 min. Dela degen i två delar. Platta ut till rektangulära kakor som rullas ihop och läggs i smorda formar. Pensla med lite olja och lägg på ett par matskedar solrosfrö som försiktigt klappas fast. Jäs ytterligare 30 min. Grädda 200 grader i 35 minuter. Vält ut bröden och låt svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.