- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Enkelt att tillaga, men tar lite tid. Blir underbart mört och gott.
Instruktioner
- Ugnen sätts på 200 grader. Spare ribsen läggs i en långpanna med köttsidan uppåt. Salta och täck köttet med 7-8 dl av barbecuesåsen (se nedan). Häll över 2-3 dl vatten och täck med aluminiumfolie. Stek i 1 1/2 timma. Ta bort folien och låt det ytterligare 30 min.
- Barbecuesåsen
Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära.
Fräs rödlöken glansig i 1 msk olja. Rör ned sockret. Karamellisera löken i ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter, rör ibland.
Mixa såsen med stavmixer så den blir slät.
Publicerat den
7 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar