Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spare ribs

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Enkelt att tillaga, men tar lite tid. Blir underbart mört och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnen sätts på 200 grader. Spare ribsen läggs i en långpanna med köttsidan uppåt. Salta och täck köttet med 7-8 dl av barbecuesåsen (se nedan). Häll över 2-3 dl vatten och täck med aluminiumfolie. Stek i 1 1/2 timma. Ta bort folien och låt det ytterligare 30 min.
  2. Barbecuesåsen Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära. Fräs rödlöken glansig i 1 msk olja. Rör ned sockret. Karamellisera löken i ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter, rör ibland. Mixa såsen med stavmixer så den blir slät.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.