Frasiga små schnitzlar passar fint med mjäll vit sparris, salviahasselbackare och en härlig nötvinägrett. Paradrätt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala potatisen och skär den i hasselbacksmönster - tunna skivor som håller ihop botten. Pensla med 4 msk olivolja, salta och peppra. Lägg på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Lägg ett salviablad i mitten på varje potatis. Tillaga i ugnen i ca 50 minuter tills de blivit gyllene och mjuka.
- Rosta under tiden nötterna i en stekpanna utan olja. Ställ åt sidan och låt svalna. Hacka de återstående salviabladen. Vispa ägget i en djuptallrik. Häll upp ströbröd och mjöl på två separata tallrikar. Skär fläskkotletterna i halvor. Krydda köttet med salt och peppar och panera: doppa köttet först i mjöl, skaka av överflödigt mjöl, doppa köttet sedan i ägg och sist i ströbröd. Ställ åt sidan.
- Skala sparrisen och skär bort ändarna. När det är 20 minuter kvar för potatisen, koka upp en stor kastrull med saltat vatten och lägg i sparrisen. Koka i ungefär 10-12 minuter tills sparrisen är mjuk men ändå har kvar ett tuggmotstånd.
- Hetta upp frityrolja i en stor kastrull till 160 grader, kolla med en brödbit att den är tillräckligt het. Fritera köttet på varje sida i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
- Fräs den hackade rödlöken och hackade salvian i 1 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt nötter, citronsaft, honung och 5 msk olivolja samt valnötsolja. Krydda med salt och peppar.
- Låt sparrisen rinna av och lägg upp på tallrikar. Ringla över vinägretten och lägg på potatis och schnitzel. Servera!
Publicerat den
31 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar