Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparris och tomatpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kesellan ersätter delvis smöret i den här pajdegen, så att den blir mindre fet. Det är bra om osten är av en mildare sort, så att sparrissmaken kommer till sin rätt. Perfekt buffémat...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Kör degens ingredienser i matberedare eller nyp ihop dem förhand. Tryck ut pajen i en pajform ca 26 cm i diameter.
  2. Nagga degen och ställ formen kallt 15 minuter.
  3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Dela sparrisen i 1 cm stora bitar.
  4. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.
  5. Lägg i sparrisen, tomaterna och häll över äggstanningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills äggsmeten stannat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.