Första gången jag åt denna rätt var i sommarstugan för väldigt många år sedan, det var faster som bjöd.
Under åren så har jag både lagt till och dragit ifrån ingredienser.
Hur som helst, underbart gott
Instruktioner
- Skär morötterna i mindre bitar och förväll ett par minuter i kokande vatten, ta upp morötterna och lägg åt sidan. Skär fläskfilén i två centimeter tjocka skivor, bryn i smöret, salta och peppra. Lägg över fläskfilén i en ugnssäker form. Låt champinjoner och sparris rinna av och fördela dom tillsammans med morötterna över fläskfilén.
- Vispa ihop grädde och vetemjöl i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt buljongtärning, vatten och chilisås, smaka av om du tycker det behövs mer chilisås. Koka såsen i tre till fyra minuter och häll sedan såsen över köttet och grönsakerna.
- Ställ in ugnsformen i 225 g ugn och låt gratinera 10-15 minuter.
- Servera med kokt potatis.
Publicerat den
3 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Orginalet är ju toppengott, det nya moderniserade receptet lika så. "faster"