Sparris kan man använda till mycket, som i dessa luftiga och supergoda plättar med ricottaost. Plättarna serveras med en fräsch citronmajonnäs och persiljepesto.
Instruktioner
- Pesto:
Mortla persiljan med mandel och lite av oljan så att den blir en massa. Tillsätt resterande olja och osten. Blanda ihop till en röra. Krydda med salt, peppar och citronskal.
- Majonnäs:
Lägg äggulorna i en bunke. Droppa i olja, lite i taget under kraftig vispning tills det blivit en tjock majonnäs. Tillsätt citronsaft och -skal, salt och peppar.
- Fritters:
Skär bort den nedersta delen på sparrisen, ca 2 cm. Skär hälften av sparrisen i tunna skivor. Vispa ihop ricottaost, mjölk och ägg i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Blanda ner sparrisskivorna. Stek plättarna i smör i ca 1 minut på varje sida, lägg åt sidan. Höj värmen och stek den hela sparrisen hastigt, strö på flingsalt.
- Lägg upp på tallrikar och servera med pesto, majonnäs och extra citron att pressa över.
Publicerat den
18 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar