Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisfritters med citronmajonnäs och persiljepesto

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Sparris kan man använda till mycket, som i dessa luftiga och supergoda plättar med ricottaost. Plättarna serveras med en fräsch citronmajonnäs och persiljepesto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pesto: Mortla persiljan med mandel och lite av oljan så att den blir en massa. Tillsätt resterande olja och osten. Blanda ihop till en röra. Krydda med salt, peppar och citronskal.
  2. Majonnäs: Lägg äggulorna i en bunke. Droppa i olja, lite i taget under kraftig vispning tills det blivit en tjock majonnäs. Tillsätt citronsaft och -skal, salt och peppar.
  3. Fritters: Skär bort den nedersta delen på sparrisen, ca 2 cm. Skär hälften av sparrisen i tunna skivor. Vispa ihop ricottaost, mjölk och ägg i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten. Blanda ner sparrisskivorna. Stek plättarna i smör i ca 1 minut på varje sida, lägg åt sidan. Höj värmen och stek den hela sparrisen hastigt, strö på flingsalt.
  4. Lägg upp på tallrikar och servera med pesto, majonnäs och extra citron att pressa över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.