Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisgratäng med köttfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är mitt bravurnummer när det kommer nya gäster. Det finns ingen som inte skulle ha gillat denna rätt. Jättegod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skalet: Blanda ihop den rivna osten med vetemjölet och blanda ner margarinet och till sist det iskalla vattnet. Låt degen vila i kylskåpet.
  2. Köttfärsröran: Bryn lök och tilsätt köttfärsen, bryna och krydda.
  3. Sparrisfyllningen: Smält margarinet i en kastrull tillsätt mjölet och låt puttra nån minut, men utan att det blir brunt, därefter tur vis med sparrisspad och grädde. Stuvningen skall vara tjock och glansig.Krydda med salt o. vitpepper och gärna litet muskot. Tillsätt sparrisen som du har klippt i små bitar, blanda.
  4. Kom ihåg,köttfärsröran och sparrisstuvningen skall vara absolut kalla.
  5. Tryck hälften av ostdegen i en smörad pajform (det går enklast med kalla händer)och bred först köttfärs, sedan sparrisfyllningen och strö över litet ost och till sist ett lock av degen.Locket behöver inte vara absolut jämt, det jämnar sig i ugnen.
  6. Pensla uppvispat agg på pajskalet. In i ugnen 225 grader ca ½ timme.
  7. Du kan förbereda pajen dagen före och förvara den i kylskåpet. Grädda den först innan gästerna kommer.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • CiinaC 4 november 2010

    Varför kalla en paj för gratäng?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.