Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrismousse med räkor och ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera som entré eller bufférätt. Laga gärna i förväg, men garnera med räkor och dillvippor precis inför serveringen. Den smakar delikat med sprött knäckebröd eller nyrostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka den frysta sparrisen enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av, spara 3 msk av vätskan. Torka sparrisen lätt med hushållspapper och finfördela den sedan i mixer eller matberedare.
  2. Vispa grädden lätt.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm den sparade vätskan i en liten kastrull, krama ur gelatinbladen och smält dem i vätskan.
  4. Rör först ner det smälta gelatinet och sedan den lättvispade grädden i sparrisen. Vänd ner räkorna, ägget och dillen.
  5. Fyll små koppar, glas eller skålar med moussen. Låt dem stå kallt tills moussen stelnat, 2-3 timmar.
  6. Servera moussen i kopparna eller skålarna. Garnera med räkor och dillvippor precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.