Servera gärna färska räkor med skal till, så att var och en kan skala själv.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Blanda mjöl och smör i en skål eller i en matberedare. Nyp ihop eller kör snabbt i matberedaren till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta ihop en fast deg.
- Tryck ut den i en pajform ca 27 cm i diameter, till ett jämnt lager i botten och upp på kanterna. Nagga botten och ställ i kylen minst 30 min.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
- Ansa sparrisen och skär bort den nedersta lite trådiga biten. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min.
Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Dela dem ev om de är långa.
- Vispa samman ägg, grädde, salt, peppar och parmesanost.
- Fördela sparrisen lite huller om buller så de inte ligger för tätt. Häll på äggblandningen och grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min.
- Servera pajen ljummen, gärna med en sallad på färsk spenat och färska räkor.
- Tips till salladen: Välj helst späda spenatblad och vänd dem bara med lite olivolja och balsamvinäger.
Publicerat den
9 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar