Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig risotto där parmesanosten byts ut mot västerbottensost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärningarna. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. fräs dem i smör och olja tills de blir mjuka. Tillsätt riset och rör runt. Fräs ca 1 minut.
  2. Tillsätt buljongen, ca 2 dl åtgången, och låt den koka in. Rör då och då. Tillsätt mer buljong undan för undan. Låt riset koka ca 20 minuter.
  3. Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar men låt sparrisknopparna vara hela. Spara sparrisknopparna till servering. Tillsätt sparrisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
  4. Rör ner grädde och citronsaft i riset. Krydda med salt och peppar och vänd ner osten. Strö över de sparade sparrisknopparna och den flagade osten. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.