En ljuvlig risotto där parmesanosten byts ut mot västerbottensost.
Instruktioner
- Koka upp vatten och buljongtärningarna. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. fräs dem i smör och olja tills de blir mjuka. Tillsätt riset och rör runt. Fräs ca 1 minut.
- Tillsätt buljongen, ca 2 dl åtgången, och låt den koka in. Rör då och då. Tillsätt mer buljong undan för undan. Låt riset koka ca 20 minuter.
- Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen. Skär sparrisen i tunna slantar men låt sparrisknopparna vara hela. Spara sparrisknopparna till servering. Tillsätt sparrisen när det återstår ca 3 minuter av koktiden.
- Rör ner grädde och citronsaft i riset. Krydda med salt och peppar och vänd ner osten.
Strö över de sparade sparrisknopparna och den flagade osten. Servera genast!
Publicerat den
11 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar