En ljuvligt god risotto med vårens första primör, sparris.
Instruktioner
- Skär bort det nedersta på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
- Skär av sparrisknopparna och dela resten av sparrisen i ca 2 cm långa bitar.
- Lägg ca 1/3 av sparrisbitarna i en mixer tillsammans med fraichen och kör till en puré.
- Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i matfettet några minuter. Tillsätt ca hälften av buljongen och låt riset puttra under lock ca 5-6 minuter på svag värme.
- Späd med buljong i omgångar under omrörning och låt riset puttra klart tills vätskan är borta och riset mjukt ca 15 minuter.
- Rör ner sparrispurén och parmesanosten. Smaka av. Tillsätt sparrisbitar och sparrisknoppar. Strö eventuellt över hackad gräslök.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar