Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisrisotto

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En ljuvligt god risotto med vårens första primör, sparris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort det nedersta på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
  2. Skär av sparrisknopparna och dela resten av sparrisen i ca 2 cm långa bitar.
  3. Lägg ca 1/3 av sparrisbitarna i en mixer tillsammans med fraichen och kör till en puré.
  4. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i matfettet några minuter. Tillsätt ca hälften av buljongen och låt riset puttra under lock ca 5-6 minuter på svag värme.
  5. Späd med buljong i omgångar under omrörning och låt riset puttra klart tills vätskan är borta och riset mjukt ca 15 minuter.
  6. Rör ner sparrispurén och parmesanosten. Smaka av. Tillsätt sparrisbitar och sparrisknoppar. Strö eventuellt över hackad gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.