Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En äkta risotto är krämig och smaken av parmesan är härlig. Hemligheten är att tillsätta buljongen lite i taget, hela tiden under omrörning. Ibland kräver det lite matlagningsvin till kocken! Välj äkta avorioris som ger den rätta krämigheten. Det är också viktigt att sparrisen är fin. Är det inte säsong för färsk, så finns det utmärkt frusen. Men den konserverade duger inte. Risotto är gott att äta som det är eller varför inte med stekt eller grillad lax!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och förväll sparrisen lätt i kokande vatten tills den precis har blivit mjuk. Häll av det varma vattnet och fyll på med kallt. Koka upp buljongen i en kastrull. Skala och hacka löken. Låt den mjukna i oljan i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner riset och rör om så att det blir glansigt.
  2. Tillsätt 1 deciliter buljong i taget under ständig omrörning. Vänta med nästa deciliter tills vätskan absorberats helt. Det lönar sig inte att ha bråttom.
  3. Blanda vinet med den sista buljongen och tillsätt det i slutet. När nästan all buljong kokt in rör man ner smöret och smaksätter med salt och peppar. Vänd slutligen i sparrisen och det mesta av parmesanen. Spara dock lite till garnering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.