Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisrisotto med citronmarinerade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyllig och krämig sparrisrisotto med citrusdoftande grönsaker, gör garanterat succé på middagsbordet! Med sparrisskal, buljongtärning och citron får man snabbt en smakrik sparrisbuljong att späda den goda risotton med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala den vita sparrisen och skär av den nedersta delen. Bryt av den nedre delen på den gröna sparrisen. Ta undan 4 gröna sparrisar.
  2. Lägg sparrisskalen i en gryta. Tillsätt vatten, buljongtärningar, citronsaft, salt och peppar. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Sila och spara buljongen.
  3. Koka den vita sparrisen i buljongen ca 10 minuter. Koka den gröna sparrisen ca 2 minuter. Skär sparrisen i ca 3 cm breda bitar. Spara buljongen.
  4. Skala och skiva löken. Fräs löken i 25 g smör ca 2 minuter. Tillsätt riset och låt fräsa med i ca 1 minut. Späd med sparrisbuljongen i omgångar och koka riset utan lock i ca 20 minuter. Rör då och då.
  5. Skrapa och hyvla morötterna tunt på mandolin eller med potatisskalare. Ansa och finstrimla salladslöken på längden. Koka morötterna i lättsaltat vatten ca 1 minut och löken ca 20 sekunder. Lägg grönsakerna i isvatten så att kokningen avstannar.
  6. Hyvla den sparade sparrisen på längden på mandolin eller med potatisskalare. Strimla spenaten. Blanda alla grönsaker med olja, citronsaft och -skal samt salt och peppar.
  7. Riv 25 g ost fint på rivjärn. Hyvla 50 g med potatisskalare. Blanda ner den rivna osten i den färdiga risotton tillsammans med sparrisen och 25 g smör.
  8. Toppa risotton med grönsaker, hyvlad ost samt smörgåskrasse och servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.