Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrissoppa med kräftstjärtar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i sparrisen och låt den koka under lock ca 5 min. Ta upp sparrisen med en hålslev. Skär av de översta topparna och spara dem till garnering. Lägg tillbaka resten av sparrisen i grytan och mixa soppan slät med en mixerstav. Häll i hälften av grädden och smaka av med sherry eller citron, salt och kajennpeppar. Låt soppan koka upp och vispa i maizenaredningen.
  2. Låt koka någon min. Blanda i den sparade sparrisen skuren i mindre bitar.
  3. Vispa resten av grädden till ett fast skum. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem. Blanda ner kräftstjärtarna i grädden och tillsätt dill. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg en klick kräftgrädde i varje sopptallrik och häll den heta soppan över.
  4. Servera genast med rostat bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.