Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparristerrin med getost

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Läcker och omtyckt bland mina väner. Perfekt att förbereda någon dag innan fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sparristerrin: Koka upp vatten smaksatt med salt, peppar, socker och lite olivolja. Låt sparrisen koka en kort stund och skölj den sedan med kallt vatten. Lägg sparrisstjälkarna på en handduk och låt vattnet rinna av. Skär bort knopparna på sparrisen och spara dem i en skål. Skär bort kanterna på getosten. Smula ner den i en kastrull och smält den tillsammans med grädden.
  2. Plasta en brödform invändigt och fodra den med skinkskivorna. Lägg ett lager ostkräm i botten och fördela ett lager sparrisstjälkar på längden i ostkrämen. Varva sedan ostkräm och sparrisstjälkar till dess att hela brödformen är fylld. Täck terrinen med ett par skinkskivor och vik sedan över plasten och skinkändarna och ställ sedan in terrinen i kylen i ca 1 dygn. Om den fortfarande är mjuk, ställ in den i frysen i en liten stund.
  3. Sallad: Blanda ihop alla ingredienser till vinägrettsåsen och smaksätt med salt och peppar. Blanda ingredienserna till salladen.
  4. Skär upp sparristerrinen i centimetertjocka skivor och ta av plasten. Servera terrinen med lite sallad och citronvinägrett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.