Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Speculaas

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Speculaas är holländarnas svar på vår pepparkaka. Den avnjuts med eftermiddagste. Den mest populära speculaasperioden är kring firandet av Sinterklaas den 5 december. Kakorna är mycket lättbakade, inget kavlande alls.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna i en matberedare och kör snabbt till en deg. Forma degen till en ca 25 cm lång rektangel, 3 cm bred och 5 cm hög. Plasta degen och låt vila 30 min i kyl
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär längden i tunna raka skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera varje speculaas med ett mandelspån. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.