Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat-, fetaost och svamppaj i filodeg

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Elegant och frasig paj som är godast varm eller ljummen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rosta brödet och mixa till smulor. Rör ricottaost och ägg i en bunke. Blanda i finsmulad fetaost och brödsmulorna. Skiva svampen. Ansa, skölj och strimla purjon tunt. Krama ur all vätska ur spenaten och hacka den.
  3. Fräs svampen i oljan i en stor stekpanna, ca 3 minuter. Lägg i purjon. Fräs ca 3 minuter till. Ta från värmen. Blanda i spenaten och örterna. Låt kallna. Blanda ihop äggsmeten med spenatröran.
  4. Pensla en pajform med 1 msk av oljan. Pensla filodegen med oljan, ett ark i taget och lägg lite omlott i en pajform med degkanterna hängande över formens kant. Lägg fyllningen i pajskalet. Vik in och samla ihop filodegen, som hänger över kanten, mot mitten av pajen och pensla den med oljan.
  5. Täck pajen med oljad aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Ta bort folien. Grädda tills pajen fått fin färg ca 10 minuter. Låt pajen vila i ca 20 minuter innan den skärs upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.