Elegant och frasig paj som är godast varm eller ljummen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rosta brödet och mixa till smulor. Rör ricottaost och ägg i en bunke. Blanda i finsmulad fetaost och brödsmulorna. Skiva svampen. Ansa, skölj och strimla purjon tunt. Krama ur all vätska ur spenaten och hacka den.
- Fräs svampen i oljan i en stor stekpanna, ca 3 minuter. Lägg i purjon. Fräs ca 3 minuter till. Ta från värmen. Blanda i spenaten och örterna. Låt kallna. Blanda ihop äggsmeten med spenatröran.
- Pensla en pajform med 1 msk av oljan. Pensla filodegen med oljan, ett ark i taget och lägg lite omlott i en pajform med degkanterna hängande över formens kant. Lägg fyllningen i pajskalet. Vik in och samla ihop filodegen, som hänger över kanten, mot mitten av pajen och pensla den med oljan.
- Täck pajen med oljad aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Ta bort folien. Grädda tills pajen fått fin färg ca 10 minuter. Låt pajen vila i ca 20 minuter innan den skärs upp.
Publicerat den
31 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar