Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och broccolipaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod paj med få kalorier, endast 3 p/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Pressa den kokta potatisen och blanda den med salt, olja och mjöl. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter i nedre delen av ugnen.
  2. Förväll broccolin tills den är nästan mjuk. Spola den kall och dela i mindre bitar. Hacka solrosfröna.
  3. Krama ur all vätska ur den tinade spenaten. Lägg spenaten i pajskalets botten.
  4. Strö över solrosfron och fördela broccolin ovanpå. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar och strö på osten.
  5. Vispa samman ägg och mjölk och häll det ovanpå rätten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  6. Servera en grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.