Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och champinjonpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda paj som man fyller med en spenatstuvning och rikligt med stekta champinjoner. Välj din favoritost!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl och smör i en matberedare och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare en kort stund till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga pajskalet och förgrädda 10 minuter. Ta ut pajskalet. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Skiva champinjonerna och stek dem i smör tillsammans med pressad vitlök och eventuellt lite soja. Smula över buljongtärningen mot slutet. Lägg svampröran på en tallrik. Blanda samman mjöl, mjölk och grädde i en kall stekpanna. Låt stuvningen småputtra under omrörning i några minuter. Blanda i spenaten. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalet med spenat och svamp. Strö över den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Servera pajen varm eller kall med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.