Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat och fetaost rulltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enkel att göra.Festlig förrät.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek spenaten i panna tills allt vatten har avdunstat. Ställ den åt sidan. Vispa ägg pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten.Blanda till sist in den kalla spenaten. Rör försiktigt och bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna,30x40cm. Grädda mitt i ugnen ca. 15-20min i 200 grader. Stjälp upp kakan på en fuktig duk. Rulla ihop den (utan fyllning) och låt den kallna. Gör fyllningen.
  2. Blanda hackad skinka och fetaost i småbitar. Tillsätt creme fraiche och blanda allt tillsammans. Rulla ut grunden och bred fyllningen.Rulla ihop den.
  3. Bred ut den lätta creme fraiche och riven ost eller kokta ägg på den.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zohre 1 juni 2011

    Jätte gott recept !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.