Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och getostpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tre sorters grönsaker innehåller denna goda paj. Serveras exempelvis till brunchen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º + 160º.
  2. Arbeta ihop pajdegen och låt den vila i kylskåpet ca 20 minuter.
  3. Kavla eller tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen till 160º.
  4. Fräs purjolök och fänkål ca 20 minuter. Ta upp ur pannan. Fräs spenaten. Bred ut purjo och fänkål i pajskalet, sedan spenat och getost.
  5. Vispa ihop ägg och grädde och häll det över. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.