De här läckerheterna med spenat och majs lagar du snabbt och lätt. Ett snacks som imponerar.
199 kcal/portion
Instruktioner
- Lägg spenaten i ett durkslag och pressa på den med baksidan av en slev för att få ut så mycket vätska som möjligt. Lägg över spenaten i en skål och blanda ner majs och salladslök.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med plast för 12 muffins eller 12 muffinsformar med olja. Sätt in plåten i ugnen 5 minuter så att den blir varm.
- Vispa ihop äggulor och mjölk och tillsätt till spenatblandningen tillsammans med hälften av osten. Blanda väl.
- Vispa äggvitorna i en ren metallskål till ett fast skum och vänd ner i spenatsmeten.
- Skeda försiktigt upp blandningen i muffinsformarna och strö över resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen och grädda 15 minuter tills gyllene. Låt svalna 5 minuter och ta sedan ut frittatasen ur formarna och servera.
Publicerat den
19 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar