Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och majsfrittatas

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

De här läckerheterna med spenat och majs lagar du snabbt och lätt. Ett snacks som imponerar. 199 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg spenaten i ett durkslag och pressa på den med baksidan av en slev för att få ut så mycket vätska som möjligt. Lägg över spenaten i en skål och blanda ner majs och salladslök.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en muffinsplåt med plast för 12 muffins eller 12 muffinsformar med olja. Sätt in plåten i ugnen 5 minuter så att den blir varm.
  3. Vispa ihop äggulor och mjölk och tillsätt till spenatblandningen tillsammans med hälften av osten. Blanda väl.
  4. Vispa äggvitorna i en ren metallskål till ett fast skum och vänd ner i spenatsmeten.
  5. Skeda försiktigt upp blandningen i muffinsformarna och strö över resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen och grädda 15 minuter tills gyllene. Låt svalna 5 minuter och ta sedan ut frittatasen ur formarna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.