Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och morotsplättar med äppelraita

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett nyttigare och mer smakrikt alternativ till traditionella plättar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, kärna ur och riv äpplet till raitan, blanda med gräddfilen.
  2. Vispa ihop mjöl, 1 tsk salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa i resten av mjölken och äggen. Dela smeten i två delar.
  3. Skala och riv morötterna fint. Blanda spenaten i en del av smeten och morötterna i den andra. Tillsätt 1 msk olja i varje smet.
  4. Låt smeten svälla i 30 minuter. Stek plättar i olja och servera med äppelraitan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.