Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och potatisragu

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott som tillbehör till det mesta utan gryt- och wokrätter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225 gr. Skölj och borsta potatisen, skär den i klyftor blanda med 1 smk olja och lägg dem med skalsidan ned i en långpanna vars botten täckts med baklplåtspapper.
  2. Strö över 3/4 tsk salt. Stek i ugnen i ca 35 min. Ta ut ur ugnen och ringla över 1 msk olja och rör om.
  3. Rosta sesamfröna utan matfett i en torr het pannal Låt svalna.
  4. Skär urkärnad och hinnfri paprika i lite fyrkantiga bitar. Klyfta den skalade rödlöken. Skölj spenaten och ta bort grova stjälkar. Är bladen stora riv dem i mindre bitar.
  5. Fräs paprika, rödlök och purjolök hastigt halvmjuk i 1 msk olja i en stor stekpanna. Vänd ned spenatbladen och fräs dem hastigt. Bladen skall ha kvar sin spänst och bör inte bli för slankiga. Krydda med 2 krm salt och svartpeppar. Vänd ner den varma potatisen i grönsaksblandningen. Strö över rostade sesamfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.