Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och rödbetsbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här läckra matbrödet är gjort av samma deg men färgat i tre olika färger. Den röda färgen kommer från rödbeta och den gröna från spenat. Ett väldigt vackert och gott bröd! Rödbetspuré: Mixa kokta rödbetor med mixerstav. Spenatjuice: Kör spenat i en råsaftcentrifug eller använd endast hackad spenat, de blir inte lika gröna men lika goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och olja och blanda väl. Rör i vetemjölet och knåda ihop till en deg. Dela degen i tre delar. Ta en del deg och tillsätt rödbetspuré samt lite extra vetemjöl, ca 3-4 msk. Knåda till en smidig och elastisk deg. Ta nästa bit deg och tillsätt spenatjuice samt den hackade spenaten. Tillsätt extra vetemjöl, ca 3-4 msk. Knåda till en smidig och elastisk deg. Jäs alla tre degbitarna under bakduk till dubbel storlek, ca 1½ timme.
  2. Kavla ut den ofärgade degen till en rektangel, ca 30x15 cm. Det kan vara svårt att kavla ut och få degen att stanna i storleken eftersom glutentrådarna är spända och drar tillbaka degen. Låt den vila några minuter och kavla igen så löser det sig. Lägg degrektangeln åt sidan.
  3. Kavla ut den gröna och den röda degbiten till nästan lika stora rektanglar som den ofärgade. Lägg dessa på den ofärgade, den röda överst och rulla ihop från långsidan. Lägg degrullen med skarven nedåt i en form, ca 2½ liter, smörad eller klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Pensla brödet med uppvispat ägg utblandat med vatten. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter, eller tills brödets innertemperatur når 95 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.