Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och rödbetspaj med fetaost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Matig spenat- och rödbetspaj som går snabbt att göra. Linser på burk, förkokta rödbetor och färdigt pajskal, det kan inte bli enklare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förgrädda pajskalet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skala, dela och finhacka löken. Skör rödbetorna i små bitar. Häll av och skölj linserna. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, linser, 1 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Fyll pajskalet med rödbetsbitarna. Häll på fyllningen. Smula över fetaosten. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fin färg. Låt svalna något före servering.
  6. Bjud gärna pajen med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.