Matig spenat- och rödbetspaj som går snabbt att göra. Linser på burk, förkokta rödbetor och färdigt pajskal, det kan inte bli enklare!
Instruktioner
- Förgrädda pajskalet enligt anvisning på förpackningen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala, dela och finhacka löken. Skör rödbetorna i små bitar. Häll av och skölj linserna. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare några minuter.
- Vispa ihop ägg, mjölk och rosmarin i en bunke. Rör ner spenatfräs, linser, 1 krm salt och 1 krm peppar.
- Fyll pajskalet med rödbetsbitarna. Häll på fyllningen. Smula över fetaosten. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har stannat och osten fått fin färg. Låt svalna något före servering.
- Bjud gärna pajen med en fräsch grönsallad.
Publicerat den
4 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar